Alles over Asverwerking

 

Uitgebreide informatie over assieraden en gedenk artikelen

Op onze website treft u 2 soorten assieraden en gedenk artikelen aan:
1) Assieraden om zelf thuis te vullen
2) Assieraden waarbij de as alleen in ons atelier (al dan niet zichtbaar) verwerkt kan worden
 

Assieraden / gedenk artikelen om zelf thuis te vullen

 

Deze sieraden zijn voorzien van een vulschroefje dat u kunt losschroeven, zodat u er zelf een kleine hoeveelheid as resten in kunt doen, waarna u de schroef / sluiting weer dichtdraaid.
Bij deze sieraden krijgt u een duidelijke vulinstructie meegeleverd.
Sommige schroefsluitingen zoals de sluitingen waar de vulschroef tevens ook dienst doet als kettingoogje dienen na het vullen verlijmd te worden zodat deze niet los kunnen gaan, bij deze sieraden krijgt u secondenlijm meegeleverd.
Aangezien de vulopeningen soms maar zeer gering zijn i.v.m. de afmetingen van de hangers is er wel enige handigheid noodzakelijk.
Indien u liever niet zelf thuis de hanger wilt vullen, kunnen wij dat uiteraard voor een geringe meerprijs voor U doen, u stuurt dan een kleine hoeveelheid asresten aan ons op en wij vullen en verzegelen dan het sieraad voor u. U kunt dit tijdens de bestelling kenbaar maken via het kiezen van de vul optie.
 

TIP: Als u niet zo handig bent en ons het sieraad laat vullen voorkomt u dat er iets mis gaat of defect raakt door vulwerkzaamheden. Zelf vullen is op eigen risico en wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die ontstaat door zelf vullen en lijmen zoals schroefdraad die defect gaat of een ringetje dat afbreekt.
 

Assieraden en gedenk artikelen waarbij de as alleen door ons verwerkt kan worden.

 

De tot nog toe klassieke wijze van de asbestemming "opgesloten in een donkere urn, of een afgesloten assieraad" veranderd snel, op de dag van vandaag is de behoefte om een dierbare "zichtbaar kortbij" te houden groot, steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een dierbare ook na de crematie op een of andere wijze zichtbaar bij zich te houden in de vorm van een assieraad of gedenk artikel waarbij de as deels of geheel zichtbaar verwerkt wordt.
wij bieden u dan ook een zeer ruime betaalbare collectie sieraden en gedenkartikelen die aan deze eis voldoen.
Meestal denkt men bij de crematie resten aan een grijze massa as, terwijl als men de as massa eens goed bekijkt men kan ontdekken dat het veel meer is dan een grijze massa, kijk eens bij de voorbeelden op de foto's en u zult kunnen vaststellen dat er met deze as-resten schitterende sieraden kunnen worden gemaakt, waarmee u een dierbare weer als het ware zichbaar maakt en het gevoel van nabijheid veel groter kan zijn dan bij een afgesloten urn of sieraad.

Bij deze sieraden wordt de as al dan niet zichtbaar op een specialistische manier verwerkt in het sieraad, bij de betreffende artikelen staat duidelijk aangegeven als de as door ons verwerkt dient te worden.
 

BELANGRIJK: Als er bij een sieraad staat vermeld dat de as door ons verwerkt dient te worden, dan betekent dat automatisch dat het ook niet door een crematorium of de begrafenisondernemer kan worden gedaan, zij hebben de kennis en de mogelijkheden niet om dit uit te voeren.

De vraag naar deze moderne sieraden wordt (terecht) steeds groter aangezien geschikte sieraden hiermee zeer exclusief en persoonlijk te maken zijn. Een sieraad waar de as zichtbaar in verwerkt is, is niet eng en zeker niet vies, het is een eerbetoon aan uw dierbare en voor u een tastbare kostbare herinnering.
De asresten worden door ons gezuiverd en gezeefd, voor ieder sieraad bepalen we aan de hand van het uiterlijk van de as, welke gedeelten we het beste kunnen gebruiken bij het bestelde sieraad, soms is het de hele fijne as en andere keren is het mooier om grovere deeltjes te gebruiken voor de verwerking. Heeft u als klant voorkeuren, aarzel dan niet om uw wensen met ons te bespreken.
 

Soort Asverwerking

 

Bij de meeste producten waar de as zichtbaar in verwerkt wordt kunt u kiezen tussen 2 verschillende manieren van asverwerking; gerangschikt en volledig gevuld. Als we rangschikken wordt de as gezeefd totdat er iets grotere stukjes overblijven, deze stukjes worden dan netjes gerangschikt naast elkaar. Als we volledig vullen worden de grotere stukjes er tussenuit gezeefd en worden alleen de fijnste stukjes as en poeder gebruikt om een open ruimte(n) in het sieraad volledig te vullen. U kunt in de voorbeeldfoto hieronder zien hoe deze verschillende verwerkingsmethoden er uit komen te zien. De kleuren van de as kunnen in de praktijk afwijken, elke as is anders van samenstelling en verschilt in kleuren. De fijnste as is meestal donkerder van kleur en de grovere stukjes zijn meestal lichter van kleur. De 2 hartjes in de voorbeeldfoto hieronder zijn gevuld met dezelfde as, het verschil in kleur is te zien. In de optiemenu's kunt u kiezen voor een verwerkingsmethode.
Per sieraad hebben we 1-2 koffielepeltjes as nodig. Als u kiest voor gerangschikte asverwerking let er op dat u niet alleen poeder-as opstuurt, we hebben dan de grovere stukjes as nodig.
 

Waar stuur ik de as-resten heen als ik de sieraden laat vullen / as verwerken door JB's Memorials?

 

Als u normale post gebruikt, zoals PostNL, USPS, Canada Post, Royal Mail, gebruik dan het volgende adres om de as te verzenden.

(BELANGRIJK! Als u een andere vervoerder wilt gebruiken, zoals Fedex, DHL, Hermes, Deutsche Post of iets anders, neem dan contact met ons op voordat je de as verstuurt. Andere vervoerders leveren niet af bij een postbus en de as gaat terug naar de afzender.)

Dit is het adres waar u de as naartoe kunt sturen, wanneer u normale post gebruikt:

Bedrijfsnaam: Bejora Trading
Afdeling: Asverwerking
Postbus: 30010
Postcode: 6370KA
Plaats: Landgraaf
Provincie: Limburg
Land: Nederland
E-mail:info@jbmemorials.nl
Vul altijd het e-mailadres in, dit is erg belangrijk. Als het e-mailadres ontbreekt bij de verzendgegevens ontvangen wij geen berichten over de verzending en eventuele inklaringskosten die betaald moeten worden. Het pakket wordt teruggestuurd naar de afzender als deze kosten niet worden betaald.
 

Zorg ervoor dat de as-resten goed verpakt zijn en dat er een briefje met naam en bestelnummer bijgevoegd is.
 

Is het wel veilig om as op te sturen per post en hoe weet ik dat de as niet in een verkeerd sieraad terecht komt ?

 

Het is in principe veilig om as te versturen met PostNL, bovendien is aangetekend verzenden nog veiliger, daarom adviseren wij de as aangetekend te verzenden.
Het gaat over het algemeen maar om kleine hoeveelheden as, stuur dus nooit een hele urn op. Afhankelijk van het sieraad of de sieraden gaat het om een half tot enkele theelepeltjes as die wij nodig hebben om te vullen of te verwerken, voor het vullen van urntjes of beeldjes is er afhankelijk van de grote van het artikel meer as nodig uiteraard.
u kunt beter iets meer as opsturen dan te weinig, de resterende as wordt met de bestelling mee terug gestuurd.

Wij zijn ons zeer goed bewust van de verantwoordelijkheid die wij dragen i.v.m. de verzorging van asresten van uw dierbaren.
U kunt er van op aan dat wij de asresten met alle zorg en respect behandelen van aankomst tot verwerking en verzending.
Het is uitgesloten dat er as wordt verwisseld en zodoende in de verkeerde sieraden terecht komt, het vullen en verwerken van asresten wordt daarom slechts door 1 persoon binnen ons bedrijf uitgevoerd.
Het is uiteraard wel van belang dat u zelf het zakje / potje met asresten voorziet van naam en bestelnummer, zodat verwisseling uitgesloten is.
U kunt de asresten van uw dierbare dus met een gerust hart aan ons toevertrouwen.
 

Assieraden draag adviezen

 

Wij adviseren u ten zeerste om assieraden al dan niet met as verwerkt NIET te dragen tijdens douchen, schoonmaken, zwemmen , sporten, slapen etc.
De hars is waterbestendig, echter chloor, schoonmaakmiddelen, zepen, zouten, zuren, zweet etc. kunnen het sieraad, de evt. coatings en platings of gelijmde steentjes aantasten. Fabrikanten van sieraden geven dan ook geen enkele garantie op sieraden die op bovenstaande wijze gedragen worden.
Een stelregel is dan ook: Sieraden zijn luxe artikelen en dienen ook als dusdanig behandeld te worden.

OPMERKING: Handen wassen met een milde zeep is geen probleem, mits u de handen meteen droogt na het wassen.

Heeft u nog vragen over as verwerking of het opsturen van as, laat het ons dan weten via de livechat (linksboven op iedere pagina in de webshop) of via het contactformulier.